dijous, 9 de març de 2017

CREMA DE XIRIVIA

Malgrat que hi ha dies que no ho sembli, encara és hivern així que encara tenim uns dies per preparar aquesta deliciosa crema de xirivia. És una crema d'allò més sana.

No estem gaire acostumats a la xirivia fora de les receptes del brou, però us asseguro que pel seu gust dolç i lleugerament anisat mereix tenir un plat propi a la nostra cuina. A més, és un aliment molt ric en aigua i amb molt poques calories i a més és molt ric en minerals especialmente el fòsfor.

Acompanyarem la crema amb unes poques pipes que ens hi aportaran la part grassa, que malgrat que sempre la volguem evitar, és necessària per al nostre metabolisme i també ens aportaran fibra.


Ingredients
  • 1 porro gran
  • 3 o 4 xirivies
  • 1 poma reineta
  • 1 patata mitjana
  • 250 ml de brou vegetal
  • Aigua
  • Sal
  • Oli
  • Pipes de girasol
Elaboració

Pelem i tallem el porro a rodanxes i el posem en una olla amb un raig d'oli i una mica de sal i el saltegem durant 5 minuts.

Pelem i tallem la poma, la patata i les xirivies a trossos i les afegim a l'oli. Afegirem el brou i l'aigua. Ho tapem i ho coem 10 minuts.



Un cop cuit ho triturem i ho servim amb unes pipes de girasol per sobre.

BON PROFIT!!!!