dijous, 7 d’agost del 2014

BOLLOS EMBARASSATS

No, encara que ho sembli no estic de vacances estrictament parlant. Malgrat que estic de permís de maternitat, i això sembla que et dóna tot el temps del món, no és ben bé així i menys quan el petit de casa no li agrada massa dormir. Així doncs tinc molt poc temps per cuinar, però encara menys per escriure entrades i d'aquí que quasi bé no hi hagi publicacions.

Aprofito ara que fa la migdiada per escriure un recepta d'allò més bona, que aprofitaré per fer aquest dissabte que és l'aniversari del meu germà.

Ingredients:


  • 500 gr de farina de força
  • 100 gr de mantega a temperatura ambient
  • xistorra
  • 160 ml de llet natural
  • 25 gr de llevat fresc
  • sal
  • 1 ou
Elaboració:

Posem la llet natural en un bol i hi desfem el llevat. Hi posem dues cullerades de farina i ho deixem reposar durant 10 minuts.

Afegir la resta d'ingredients i ho amassem.

Reservem la massa fins que dobli el volum.

Separem la massa en porcions de 50 grams, hi posem un tros de xistorra dins i els tanquem.

Els coloquem a la safata de forn i els deixem reposar 30 minuts més.

Passat aquest temps els pintem amb ou i els coem a 180º fins que quedin daurats.



3 comentaris:

  1. quan hi ha menuts a casa tot canvia... però poc a poc tot va agafant el seu ritme una altra vegada.

    Magnífics aquets panets embarassats!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Jo també faig "bollos preñaos", me'ls va ensenyar a fer una amiga asturiana.
    Aquests que has preparat tu, um per llepar-se els dits.

    És ben cert que un nadò, et canvia la vida i més si és de poc dormir.
    Anims!!
    una abraçada

    ResponElimina