dilluns, 20 de gener del 2014

PASTÍS DE PEIX AMB SALSA DE MUSCLOS

Com passa el temps, ja tornem a ser dia 20 i ja sabeu què vol dir això, DESAFÍO!!! Aquest mes La Cocina de Camilni ens porta una recepta salada per provar, però malgrat tot es diu pastís, i és que realment un pastis salat és d'allò més bo però sobretot d'allò més versàtil. Per tant, estic segura que juntament amb la resta de companys haurem aconseguit un bon recopilatori de receptes salades basades en un pastís.

Jo he preparat un pastís de peix que us asseguro que és d'allò més bo. En vaig preparar una bona ració, de manera que en varem menjar el mateix dia servit calent. I al dia següent servit fred. Una recomenació, millor menjar-lo al dia següent i més saboros i consistent si us el mengeu fred. 

Aquí us deixo la recepta, però abans us passo l'enllaç de la resta plats dels companys. Només cal que cliqueu a la imatge:

Ingredients pel pastís:
  • 400 gr de lluç net
  • 150 gr de gambes pelades
  • 4 ous
  • 250 ml de nata per cuinar
  • 250 ml de salsa de tomàquet
  • 2 cullerades de farina
  • Cibulet
  • Sal
  • Pebre
  • Pa ratllat

Ingredients per la salsa de musclos.
  • 10 triangles de formatge (tipus caserio)
  • 2 llaunes de musclos en escabets
Elaboració:

Posem les gambes a la batedora i les triturem ben petites.

Posem el lluç en un bol tapat en paper film i el posem al microones durant 4 minuts. Després amb les mans l'anem trencant ben petitó i de pas revisem que no ens hi quedi cap espina.

Per altra banda batem els ous, hi afegim sal i pebre, el cibulet i també hi afegirem la nata, les gambes picades i la salsa de tomàquet.

Barregeu tot bé i després hi afegim el lluç.

Agafem un motlle per a fer pudding i l'untem bé amb oli totes les parets. Seguidament espolvoregem pa ratllat.

Hi abocarem la barreja del pastís. Taparem el bol en paper d'alumini i el posarem al forn a 180ºC, al bany maria durant 45 minuts o bé fins que punxem el pastís i vegem que surt net.

Mentre prepararem la salsa. En un bol afegirem tots els ingredients i els triturarem. I ja tindrem feta la salsa d'acompanyament del nostre pastís.

Quan el pastís estigui cuit, e
l desmotllarem i el servirem acompanyat amb la salsa de musclos.




BON PROFIT!!!!




7 comentaris:

  1. ummm!! que bó i a mes a mes facil i rapid.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Sembla molt gustós aquest pastís, Montse!

    ResponElimina
  3. Un sabor maravilloso debe tener tu pastel, besos.

    ResponElimina
  4. ya me viene el sabor a marisco, ummmmmm que rico.
    Besos, Mar

    ResponElimina
  5. ostres quina gracia! l'altre dia en vaig fer un igual amb tonyina i cranc!! pero aquesta salsa la vaig saltar!! que bona noia! petons

    ResponElimina
  6. Sempre venen de gust aquests pastissos eh!!!! bonissim

    ResponElimina