dilluns, 29 de juliol de 2013

ESPAGUETIS AMB GULES

Sembla que ja tothom està de vacances, el poble es va buidant, cada dia veus menys gent passejant, la guàrdia urbana ja no controla el trànsit de primera hora del matí i ja no has de deixar passar els treballadors de les fabriques pel pas de peatons. Sembla que l’afecte estiu també es va apoderant dels blogs, els quals van acomiadant fins al setembre.
Però d’altres seguim per aquí, les vacances ja arribaran així que de moment les continuem esperant amb noves i delicioses receptes.
Avui us presento una recepta molt ràpida de fer i molt bona, de les que sorprèn, agrada i no hi passes massa temps, per tant, ideal per a l’estiu i és que per molt que ens agradi cuinar, si fa molta calor a la cuina també s’hi pot patir.

Ingredients:
  •  400 gr d’espaguetis (preferiblement negres)
  • 250 gr de gules
  • 3 dents d’all
  • 3 pebres de caiena (més o menys segons gustos)
  • Sal
  • Oli


Elaboració:
En una olla, posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull hi afegim un pessic de sal i hi posem els espaguetis que s’hi estaran uns 12 minuts. Jo he usat espaguetis negres, perquè a part que tenen un sabor que ens agrada molt contrasta molt millor amb les gules.
Mentre prepararem les gules a l’allet. Posarem oli en una paella i hi abocarem els alls laminats i les caienes.
Quan l’all estigui daurat hi afegirem les gules.
Un cop tenim les gules escalfades i els espaguetis bullits els posarem en un plat i ja ho podrem  servir.

Ràpid i fàcil oi? Bàsicament es tarda el que tarda la pasta en coure’s.



BON PROFIT!!!!

dijous, 25 de juliol de 2013

PASTÍS DE XOCOLATA I MÉS XOCOLATA

Ja sabeu el desfici que hi ha a casa meva per la xocolata, si és que mira que hi ha postres al món, però sempre quan deixo triar la cosa es decanta cap a la xocolata, i quan no, doncs m'hi decanto jo perquè sé que és el que sempre triomfa.

Quan vaig veure aquest pastís en un receptari no vaig tenir cap dubte que el faria algun dia. Vaig variar lleugerament els ingredients de la recepta original, com dic sempre per adapatr-ho als gustos o a les exitències.

Ingredients:

  • 2 ous grans
  • 200 ml de nata (si es de cuinar també queda bé i menys greixos)
  • Crema de cacau i avellanes (la quantita dependrà de lo xocolater que un sigui, uns 250 gr)
  • 25 gr de mantega
  • 12 galetes maria
  • Ametlla en pols
  • Nabius per decorar
  • Motlle desmontable d'uns 20 cm de diàmetre
  • Opcional: 30 gr de sucre
Elaboració:

En un cassó per al foc posarem la nata i esperarem que s'escalfi fins just abans d'arrencar el bull. Després hi afegirem el cacau i homogenitzarem la mescla. La deixarem refredar.

Per altra banda batrem els ous. Si us agrada molt el dolç hi podeu afegir el sucre i batre tot junt. Jo no ho vaig fer i us asseguro que queda perfecte.

Ara ja podrem barrejar els ous i la xocolata. I ho deixarem reposar tot junt fora del foc.

Preescalfarem el forn a 180ºC.

En un morter posarem les galetes i les matxacarem fins que quedi ben triturat (o al gust del consumidor). 

Posarem la mantega uns 20 segons al microones i quan estigui desfeta la barrejarem amb les galetes.

Posarem aquesta barreja al fons del motlle formant una base.

Quan el forn estigui calent, hi posarem la galeta uns 15 minuts, fins que quedi ben torrada. Jo li vaig posar massa poc temps (5 minuts) i no em va quedar la base perfecta, ho veureu a les fotos.
Passats els 15 minuts, abocarem molt lentament la barreja a sobre de la galeta i ho tornarem a posar al forn, on ho deixarem 30 minuts.

5 minuts abans de treure-ho del forn, escamparem l'ametlla en pols per sobre i els nabius.

Un cop tinguem el pastís a temperatura ambient el posarem a la nevera. Si és hivern el podem conservar a fora, però aneu amb compte de que no es desfaci la xocolata, així que per ara a l'estiu el recomano prendre'l refrigerat.



MOLT BON PROFIT!!!

Aprofito la recepta per a felicitar al meu pare, que avui és el seu sant i és dels que no falla mai en les visites del blog.

FELICITATS PAPA!!!



dimarts, 23 de juliol de 2013

MANDONGUILLES AMB SALSA DE CEBA

M'encanten els caps de setmana amb activitats diverses, tenir coses a fer, gent a qui visitar o rebre visites. Però després d'uns mesos totalment ocupats també ve de gust un cap de setmana sense horaris i tenir res especial per a fer.

Normalment aquests caps de setmana a casa meva, els dediquen a aixecar-nos relativament tard del llit, provar nous menjars o plats més elaborats, menjar, jeure i tornar a menjar. Ja ho sé sona molt avorrit, però de tant en tant ens encanta.

Així que un dels plats que us porto avui, és un ben senzill (tot i haver-os dit que els fem elaborats) simplement requereix una bona estona de cocció que el dia  a dia no permet.

A casa ens encanten les mandonguilles, de qualsevol tipus de carn i acompanyades de qualsevol salsa. Un dia vaig veure per internet una salsa de ceba i és que a nosaltres ens encanta la ceba, en totes les seves versions, així que vaig decidir fer unes mandonguilles amb salsa de ceba, però a la meva manera. A veure què us sembla.

Ingredients:

  • 500 gr de carn (en aquest cas gall d'indi)
  • 1 1/2 ceba
  • 1 ou
  • julivert
  • sal
  • 1 dent d'all
  • llet
  • pa ratllat
  • pebre
  • Brou vegetal
  • Vi blanc
Elaboració:

En primer lloc prepararem les mandonguilles. En un bol posarem la carn, pa ratllat, el julivert triturat, l'all tallat molt petit i l'ou. Barrejarem tota la massa fins a homogenitzar-la.

Farem les mandonguilles de la mida que ens agradi i les fregirem en una paella en oli abundant. Les podeu passar per farina primer, però jo no ho he fet, ja que volia l'oli lo més net possible.

En primer lloc triturarem tota la ceba ben petita i la posarem a daurar en el mateix oli on hem fregit les mandonguilles a foc molt baix, durant uns 20 minuts.

Quan ja estigui daurada hi afegirem un bon raig de vi i el deixarem reduir.

Seguidament hi afegirem el brou, un got o got i mig. I també hi afegirem les mandonguilles perquè es vagin coent al mateix amb el suc que del brou i de la ceba.

Ho tindrem al foc fins que es redueixi la salsa.


Us ben asseguro que és plat boníssim i no tingueu por de la ceba, que de tanta cocció lenta queda finíssima.

MOLT BON PROFIT

dimecres, 17 de juliol de 2013

DE TOT AMB CREMA DE FORMATGE

A tothom ens agrada marxar de vacances, però no us passa que els dies abans de marxar encara molt de menjar a la nevera? Hi ha restes de tot i, és clar, us ho heu d’anar acabant per tal de no trobar el paradís dels fongs i dels bacteris a la vostra nevera quan torneu.
Moltes vegades en aquestes ocasions surten uns plats d’allò més originals i bons. Una mica d’aquí, un pessic d’allà...
Aquest plat és el resultat d’una d’aquestes buidades exprés de la nevera i la veritat és que ens va agradar tant, que l’hem fet en més d’una ocasió, sempre segons existències!
Com veure a la recepta no hi ha quantitats, ja que com us he dit depèn de les sobres.
Ingredients:
  • Pastanaga
  • Ceba
  • Gambes
  • Pèsols
  • Xampinyons
  • Formatge cremós per untar
  • Llet
  • Cibulet
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
Elaboració
En una paella posarem un raig d’oli i hi afegirem la ceba, quan sigui transparent, hi afegirem els xampinyons i la pastanaga i ho deixarem potxar.
Quan els xampinyons ja tinguin una coloració més fosca, afegirem les gambes i els pèsols cuits i ho deixarem 5 minuts més.
Per altra banda prepararem la crema de formatge. En un cassó posarem el formatge per untar amb un bon raig de llet i l’anirem desfent. Hi afegirem sal, pebre i el cibulet tallat en trossos molt petits. La quantitat de llet i el temps de cocció dependran de l’espessor desitjada.
Un cop tenim tots els ingredients cuits i la salsa feta ho servirem en un plat i ens ho menjarem tot barrejat amb la deliciosa crema de formatge.




BON PROFIT!!!

dissabte, 13 de juliol de 2013

ROTLLO FRED DE PATATA

El que us presento avui és un plat que farà les delícies dels petits i és que la seva base és la patata, i aquest és un aliment molt versàtil que ens agrada en cada una de les opcions que ens presenta, a més té moltes propietats nutritives.

Aquesta vegada us el presento en forma de rotllo de fred, ideal per deixar-lo preparat a la nevera abans d'anar a la platja o a la piscina i així tenir-lo a punt, arribar a casa i menjar!!!!

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 patates grans
  • 3 ous
  • 250 gr de tonyina
  • 150 ml de tomàquet fregit
  • 100 ml de maionesa
  • Olives negres i verdes
  • Tires de pebrot escalivat
Elaboració:

Rentarem les patates i les posarem a bullir en aigua i sal fins que estiguin toves. Uns 10 minuts a l'olla exprés. Quan estiguin cuites, les pelarem.

Posarem els ous en un cassó en aigua bullent  i sal durant 10 minuts. Els deixarem refredar i en traurem la closca.

Ratllarem els ous i barrejarem la meitat dels ous ratllats amb la tonyina i el tomàquet fregit. Ho deixarem a la nevera.
Per altra banda, aixafarem les patates fins a obtenir un puré.

Posarem un tros de paper film sobre el marbre i hi estendrem el puré de patata que hem fet. Li donarem forma rectangular.

A sobre hi posarem la barreja de tonyina, ou i tomàquet i ho enrotllarem amb el paper film. Quan tinguem el rotllo format, treurem el paper film i recobrirem tot el rotllo amb maionesa i amb la resta d'ou ratllat.

Finalment el decorarem amb les olives i el pebrot i ho reservarem a la nevera.





MOLT BON PROFIT!!!

dimecres, 10 de juliol de 2013

BARBACOA DE VERDURES

Avui és presentaré un plat molt senzill de fer, econòmic i molt sa.
Amb el bon temps tenim més ganes de passar les hores a l’exterior, a la platja, a la muntanya o al camp i per què no amb amics i fent algun àpat tots junts.
Per a mi una de les millors coses que té l’estiu són les nits a la fresca amb els amics. Tinc la sort de tenir amics que tenen cases amb jardí i barbacoa i és clar, això ja és un motiu de festa. Poques coses són millors que una barbacoa a l’aire lliure acompanyada d’unes begudes ben fresquetes i unes quantes espelmes a la taula per ambientar la nit.
Doncs aquesta és precisament la proposta que us deixo avui, però sortiré de les típiques carnades i és que a l’estiu no ve mai tan de gust atiborrar-te de carn, així que he pensat en una cosa més lleugera.
També us he de dir que és un plat que podeu fer a casa vostra en una planxa, que de fet la foto que us deixo avui és precisament d’alguna de les vegades que he fet aquest plat a casa i és que com he dit al principi és un plat molt sa i això és bo per a tot l’any.

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 carbassons
  • 1 albergínia
  • 4 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • Carn al gust (en aquest cas gall d’indi)
  • Opcional: hi podem afegir aquest tipus de patates (aquí)
Elaboració:
En primer lloc hem d’aconseguir una bona brasa, quan el foc està més intens, és el moment de coure les carns més gruixudes com per exemple les llonganisses o botifarres.

Tallarem totes les verdures ben fines, rodanxes per al carbassó i l’albergínia i tires per a la resta de verdures.

Quan ja tinguem una bona brasa les salpebrem i les posem a la barbacoa (ha de tenir una graella de forat petit).


Només caldrà donar-li un parell de voltes fins que totes les verdures estiguin ben cuites i ja ho podrem servir al plat.

Ja veieu quin plat més ràpid i acolorit que hem preparat amb un moment, només es necessita paciència per anar girant les verdures!




BON PROFIT!!!!

divendres, 5 de juliol de 2013

ORADA AL FORN AMB LLIMONA

Si aneu llegint el meu blog coneixereu els problemes que tinc amb el peix. No és que no m’agradi és que tinc fòbia a les espines. Però ves per on, l’altre dia vaig anar fer la compra i a la peixateria tenien unes orades precioses i força bé de preu, així que em vaig animar a comprar-les i em vaig armar de valor per poder-les menjar amb paciència i anar traient les espines a poc a poc. Sóc com una nena petita, el Sebas sempre m’ho diu.

Us asseguro que si no fos precisament per les espines (i pel preu en segons quines èpoques de l’any), aquest és un plat que menjaria tot sovint. A més hem de tenir en compte que és un peix ric en omega-3, tan bons per a la nostra salut cardiovascular.

Anem pel tema que ens interessa


Ingredients per a 2 persones:
  • 2 Orades (250-300gr)
  • 1 patata gran
  • 50 ml de vi blanc
  • 1 llimona
  • Julivert
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
Elaboració:
Tallem la patata en làmines fines. Untem amb oli la safata que anirà al forn i hi posem les làmines de patata.

En el morter posem julivert tallat finet i el piquem amb una mica de sal i pebre negre. Hi afegim el suc d’una llimona, el vi blanc i un rajolinet d’oli.

Agafem les orades i les netegem, els hi traiem les escames, una mica de la cua perquè no es cremi i el cap és opcional (jo li trec perquè això de veure l’animal sencer al plat sempre m’ha fet respecte, tot i que sé que queda molt més ben presentat)

Fem dos talls transversals a les orades fins al nivell de l’espina central.

Tallem dos rodanxes de llimona i les partim per la meitat, introduïm cada meitat en un dels talls.

Posem les orades damunt la base de patata.

Amb la pell de la llimona sobrant farem pols de llimona, triturant-la al molinet i l’escamparem per sobre les orades.

Hi afegirem la barreja que hem fet al morter i l’escamparem per sobre les orades i les patates.

Introduirem la safata al forn a 150ºC durant 40 minuts i ja les podrem servir. I com sempre:




MOLT BON PROFIT

dimarts, 2 de juliol de 2013

CREMA DE PASTANAGA I PORRUS

Avui tornarem amb una recepta de les sanes que sembla que tant s’adiuen en aquesta època. Ara que sembla que ja tenim el bon temps instal·lat entre nosaltres ens venen de gust plats ben fresquets.

El que avui us presento és un plat que ho té tot. Com ja us he dit és un plat ideal per a l’operació biquini, però també és un plat que ens permet fer-lo tan a l’hivern com a l’estiu, és a dir, el podem servir tan fred com calent. Tot i que jo el prefereixo ben fred i a poder ser després de reposar una estona a la nevera encara ve més de gust.


Aquí us el deixo.

Ingredients:
  • 6 pastanagues
  • 4 porros
  • 3 patates grans o flocs de puré
  • Brou de verdures o aigua
  • Llet
  • Sal i pebre
Elaboració:
En primer lloc posarem un raig d’oli a l’olla i quan estigui ben calent i afegirem les pastanagues i els porros tallats finets.
Quan ja estiguin ben tovets afegirem aigua o bé brou de verdures (si en tenim) i ho deixarem coure fins que les verdures quedin ben tendres.
Si volem fer el puré de patates nosaltres mateixos, en una altra olla posarem les patates a bullir amb una mica de sal.
Passarem totes les verdures pel passapurés. En cas que no haguem bullit les patates, ara és el moment d’afegir els flocs de puré de patates.
Segons la textura que ens hagi quedat, la suvitzarem amb un rajolinet de llet. Afegirem sal i pebre al gust.
Si ho volem fred ho posarem a la nevera un parell d’hores. Si ho volem calent, ja ho podrem servir.




BON PROFIT!!!!

dilluns, 1 de juliol de 2013

BLOGOVIN

Com ja haureu vist en molts blogs, sembla que Google Reader hauria de desaperèixer avui, així que per tal que ens poguem continuar seguint haureu de fer-ho per aquí:
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6483467/?claim=ka4ngkz3eja">Follow my blog with Bloglovin</a>

Moltes gràcies!!!