diumenge, 22 de desembre del 2013

OLLA BARREJADA

Al voltant d'aquestes dates senyalades sempre ens reunim tota la família a la taula. S'aprofiten aquests dies per menjar alguns dels plats típics de la terra i com que som èpoques fredes doncs què millor que un plat tant típic com és l'olla barrejada servit ben calentó?

Doncs aquí us deixo la recepta d'aquest plat tan fabulós.

Ingredients:

  • Os de vedella
  • Dos pits de pollastre
  • Llonganissa
  • 1 botifarra negra
  • 1 patata
  • 1 pastanaga
  • Api
  • Porro
  • Cigrons
  • Arròs
  • Fideus
Elaboració:

En un plat en aigua hi posarem els cigrons i els deixarem en remull tota la nit anterior.

En una olla hi posarem l'òs de vedella, el pollastre, aigua, api, el porro i sal i ho deixarem durant una hora i després enretirarem l'api, el porro i l'os de vedella.

Mentre tallarem les verdures ben petites i passada la primera hora de cocció les afegirem a l'olla juntament amb els cigrons i ho deixarem coure mitja hora més.

Passada la mitja hora afegirem l'arròs i al cap de 10 minuts hi afegirm els fideus i la llonganissa a trossos.

Just en el moment abans de servir hi posarem 5 minuts la botifarra negra a trossos i ja podrem servir el plat.

Un dels millors plats, no ho dubteu!


BON PROFIT!!!

4 comentaris:

  1. Un plato muy bueno para el invierno! Acabo de conocer tu blog, me ha gustado. volveré más veces para conocer recetas de tu tierra...que ,como a mi blog, me gusta mucho viajar con la cocina :-)

    ResponElimina
  2. L'escudella o olla barrejada, en un dels plat típics de la nostra terra que més m'agraden.
    Aprofito per desitjar-te un feliç nadal en companyia dels teus.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. un bon plat de sopa, algú de casa estaria content.

    ResponElimina
  4. Ara que sembla que torna el fred, és una bona opció fer refer-se i entrar en calor!!

    ResponElimina