dilluns, 5 d’agost del 2013

POLLASTRE AMB PICADA DE JULIVERT I AMETLLES

D'acord avui aquest plat no és ideal per a l'estiu ja que requereix forn, però l'avantatge que té és que el podem deixar preparat del dia anterior o de primera hora del matí, i llavors el podem escalfar just abans de menjar, és a dir, no cal que el fem just abans de ser menjat, i això ens permet aprofitar el matí per a fer mil i una activitats.

A veure que us sembla, la recepta és una adaptació d'una recepta de la meva àvia, que algun dia ja us presentaré, perquè té una salseta deliciosa, de moment us deixo amb aquesta versió que també és d'allò més bona.

Ingredients:

  • Un pollastre tallat a quarts o octaus
  • Un ramet de farigola
  • Dues fulles de llorer
  • 50 gr d'ametlles o pols d'ametlla
  • Un bon grapat de julivert
  • 1 dent d'all
  • Oli
  • Sal
Elaboració:

Untarem amb una mica d'oli una safata per anar al forn i  hi posarem els talls de pollastre salpebrats, el ramet de farigola i les dues fulles de llorer.

Farem una picada en el morter, amb l'all, les ametlles i el julivert. Quan tot estigui ben picadet, hi afegirem oli fins a crear una massa oliosa amb tots els ingrredients.

Escamparem aquesta la picada per sobre els talls de pollastre,i si ho creiem oportú hi afegirem un bon raig d'oli i és que aquest s'aromatitzarà amb les fulles i crearà una salseta deliciosa.

Ho posarem al forn a 175ºC durant uns 40 minuts o fins que veiem que la picada ens queda ben torradeta.

Ja ho podrem servir.

BON PROFIT!!!

3 comentaris:

  1. Montse, val la pena encendre el forn per preparar aquest pollastre.
    ¡¡Que saborós!

    ResponElimina
  2. Com m'agrada el pollastre al forn!! i amb l'all, el julivert i les ametlles, segur que boníssim!!

    ResponElimina
  3. Si Montse, tinc una preciosa néta que es diu IRATI, com la selva de Navarra, el meu gendre és de Pamplona ia la meva filla li va encantar la vall i el nom.
    Una abraçada

    ResponElimina