dijous, 1 d’agost del 2013

FLAM DE MARISC

Ja ha arribat l'agost el mes per excel·lència de les vacances, de la calor, de la platja i la piscina. Un mes que tothom espera amb delit.

Aixecar-nos més tard que de normal, anar a la piscina o a la platja, dinar, jeure altra vegada, fer un tomet a l'hora baixa, sopar anar a fer una geladet i gaudir de la fresca de la nit. Bàsicament aquesta és la rutina de la majoria de les vacances.

Però per vacances que fem també hem de menjar, per tant aquí us presento una recepta ben fresqueta, de les que es deixen preparades i es mengen més a gust després d'haver passat calor estirat al sol.

És un plat que requereix forn, per tant, jo el preparo ben d'hora al matí quan encara no apreta la calor. Després es deix a la nevera preparat i es menja en tornar al migdia en un santiamén. Anem a veure de què va?

Ingredients:

  • 4 ous XL o 5 ous L
  • 300 ml de nata per a cuinar
  • 100 ml de llet
  • 10 varetes de surimi
  • 150 gr de llangostins
  • Maionesa, salsa rosa, reducció de fumet de peix
  • Sal
Elaboració:

En un bol posem els ous i els batem juntament amb la nata, la llet i un pessic de sal.

Per altra banda agafem el surimi i els llangostins pelats i els triturem tan finet com poguem. 

Barrejarem la mescla líquida amb el surimi i els llangostins triturats.

Agafarem motlles, millor si són de silicona, i els untarem lleugerament amb oli per tal que no s'enganxi.

Omplirem els motlles escollits amb la barreja i ho courem al bany maria a 180ºC durant 25-30 minuts si són motlles individuals o durant uns 45 minuts si és un motlle gran. Comprovar la cocció amb un escuradents, si surt net és que ha quedat ben cuit.

Deixem els flams refredar a la nevera i quan estiguin ben freds ja els podrem servir.

Podem acompanyar el plat amb una mica de salsa de maionesa o salsa rosa. En aquest cas, he aprofitat una reducció de fumet de peix i l'he barrejar amb un parell de cullerades de maionesa, i en resulta una salsa deliciosa.


MOLT BON PROFIT!!!





6 comentaris:

  1. Montse! quina bona pinta, jo el faig de tonyina i per donar-li color li afegeixo 3 cullerades de tomàquet natural triturat a la barreja! Un petonàs.
    Marta Ribas

    ResponElimina
  2. Que flanitos más deluxes Montse!! Bs

    ResponElimina
  3. Molt refrescant, ideal per aquesta calor!!

    ResponElimina
  4. Apa, un flam salat i fresquet per passar aquestes calors, jo un cop vaig fer-ne de tonyina i em va agradar força, així que aquests segur que també m'encantarien!

    ResponElimina
  5. Fa moolt moolt bona pinta aquest flam, Montse. Fresquet i lleugeret! aiii l'agost, si no fos perque jo ja he cmplert les meves vacances pensaria igual! jeje petons

    ResponElimina