diumenge, 4 de novembre del 2012

MARMITAKO

Ara us explicaré una de les meves receptes basques preferides, el MARMITAKO. L'ingredient principal del plat és la tonyina o el bonítol. Així que ara que ja s'acaba l'epoca del bonítol (sempre vaig una mica tard) us penjaré la recepta.

És un plat complert, ja que té les verduretes que vindrien a ser el primer plat i la proteïna ens l'aporta el bonítol. Sense més preàmbuls us deixo la recepta del Marmitako i espero que us animeu a provar-lo ja que amb els dies freds que han de venir és un plat totalment recomfortant.

La recepta que jo he fet servir és la que fa la meva sogra i com que li queda molt bo doncs no l'he variat en absolut. Aquí us la deixo

Ingredients per 2 pax:

  • 500 gr de bonítol
  • 1 pebrot verd
  • Mitja ceba gran
  • 2 patates mitjanes
  • 2 dents d'all
  • 2 pimientos choriceros
  • julivert
  • Oli i sal
Elaboració:

La nit anterior posarem el "pimiento choricero" en un plat en aigua.

L'endemà el primer que farem és posar en una cassola un bon raig d'oli i hi afegirem la ceba tallada i el pebrot verd també talladet. Els deixarem fent-se fins que la ceba transparenti.

En una cassoleta a banda, posarem aigua a bullir. Agafarem els tomàquets i els hi traurem la part verda i els hi farem una creu. Quan l'aigua bulli hi escaldarem els tomàquets i els pelarem.

Netejarem la tonyina d'espines i pells

Quan la ceba comença a transparentar afegirem l'all trossejat, els tomàquets i les patates trencades.

Afegirem una mica de sal i aigua fins a cobrir. Aleshores si ho fem en olla exprés ho posarem al màxim de pressió durant 5 minuts. En cas que ho fem en una olla normal o deixarem coure entre 15 i 20 minuts, fins que les patates quedin ben cuites.

Quan ja tenim les patates fetes, afegirem la tonyina tallada a trossos i havent tret totes les espines i la pell més dura del peix.En primer lloc posarem en una cassola un bon raig d'oli i hi afegirem la ceba tallada i el pebrot verd també talladet. Els deixarem fent-se fins que la ceba transparenti.


En una cassoleta a banda, posarem aigua a bullir. Agafarem els tomàquets i els hi traurem la part verda i els hi farem una creu. Quan l'aigua bulli hi escaldarem els tomàquets i els pelarem.

Quan la ceba comença a transparentar afegirem l'all trossejat, els tomàquets i les patates trencades.

Afegirem una mica de sal i aigua fins a cobrir. Aleshores si ho fem en olla exprés ho posarem al màxim de pressió durant 5 minuts. En cas que ho fem en una olla normal o deixarem coure entre 15 i 20 minuts, fins que les patates quedin ben cuites.

Quan ja tenim les patates fetes, afegirem la tonyina tallada a trossos.

Ho deixarem a foc lent durant uns 10 minuts i ja ho podrem servir, sempre ben calent.

Us animo a que el proveu ja que és un plat boníssim.

Bon aprofit!!!

3 comentaris:

  1. que bo que es el marmitako, a vegades l'he fet de salmó i també està molt bo, és que a mi el peix em perd.la veritat que és una recepta ideal per aquest temps fresquet! complet i sa! petons

    ResponElimina
  2. El marmitako m'encanta tot i que no tinc costum de fer-lo. A la propera provaré de fer la teva recepta, sembla boníssim!
    (per cert, crec que has copiat dues vegades la recepta :S )
    A reveure!
    Marta

    ResponElimina
  3. Pero que pintaza!!, con estas lluvias y el frio que empieza es una estupenda receta de cuchara!! Me quedo por aqui como seguidora y te invito a visitar mi blog, besos desde Cocina con Marta!!

    ResponElimina