diumenge, 21 d’octubre del 2012

GALETES

Tenia especialment ganes de poder posar aquesta entrada ja que em xiflen les galetes i tot i que n'havia intentat algunes no m'acabaven de convèncer. Però junt amb una esperada visita de les meves copepoditos (la propera vegada hi serem totes) em varen portar una fantàstica recepta de GALETES DECORADES que us explicaré tot seguit. Juntament amb uns motlles ideals per l'època, de manera que avui el que us deixo és el resultat d'un genial cap de setmana. Gràcies xicotetes meves.

Ingredients per a les galetes:
  • 150gr de mantega
  • 80 gr de sucre
  • 1 ou 
  • 320 gr de farina
  • Pell de llimona ratllada
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
Ingredients per al glacé:
  • 1 clara d'ou
  • 150 gr de sucre glaç
  • 1 cullerada de suc de llimona
Elaboració galetes:

En primer lloc tindrem la mantega a temperatura ambient o bé la desfarem una mica al microones. Seguidament la batrem amb la batedora elèctrica durant uns 5 minuts.

Afegirem el sucre, la vainilla i l'ou. Després afegir la raspadura de llimona i la farina tamissada. Quan veiem que la massa es va espessint deixarem la batedora i ho anirem remanant amb una espàtula o amb les mans. La massa estarà preparada quan no se'ns enganxi als dits.

La deixarem repossar durant una estona a la nevera tapada amb un drap humit. Aquesta estona l'aprofitarem per a fer el glacé.

Per a fer el glacé necessitem muntar la clara d'ou al punt de neu i quan ja la tinguem llesta i agregarem el sucre glaç tamissat i el suc de la llimona. Ho seguirem batent fins que el glacé tingui la textura desitjada.

El posem en un recipient net i el tapem amb paper film. El guardarem a la nevera.*

Ara ja podem treballar amb la massa de les galetes que aplastarem amb el rodet. Estirarem la massa fins que tingui un centímetre de gruix. Ara ja podem fer les galetes amb la forma que desitgem.


Les posarem damunt de paper sulfuritzat i les posarem al forn preescalfat a 180ºC. El forn el posarem en l'opció que només cogui per la part inferior. S'hi estaran uns 10-15 minuts.

Amb el glacé i usant el colorant que desitgem podem decorar les galetes al nostre gust.

* El glacé, si el mantenim tapat amb paper film, el podem guardar al congelador entre  3 i 4 mesos. Quan es vulgui utilitzar el traurem del congelador 24 hores abans. I s'haurà de batre una mica abans de ser usat. Si es guarda a la nevera només dura uns 3 dies.


1 comentari:

  1. doncs t'han quedat....impresionants!! mai he provat de fer la glaça aquesta i mira que queda genial! ara ja saps, aquesta recepta la repetiràs mooltes vegades! jeje

    ResponElimina