diumenge, 2 de setembre del 2012

CANELONS D'ESTIU

Com podeu veure, la calor d'aquests dies passats només m'ha inspirat receptes ben fresquetes. A casa ens agraden molt els canelons, però és una cosa que fa hivern i Nadal, i no tenia cap ganes de complicar-me la vida a la cuina, ni encendre el forn amb les temperatures que hem viscut.

Em vaig proposar fer canelons, però freds. No és el mateix que una bona beixamel i gratinat al forn, però us asseguro que venen molt de gust i estan molt bons!

Ingredients per 4 persones:  

  • 16 làmines de canelons
  • 1 envàs de formatge per untar
  • 1 rodanxa gran de formatge de cabra
  • 500 gr espinacs
  • olivada*
Elaboració:

Bullir els espinacs, aquest és tot el foc i l'escalfor que haurem de suportar. Si a més a més, els compreu ja cuits o sou dels que quan bulliu espinacs en feu per 10 anys i el teniu congelat, fins i tot, aquest pas us estalviareu.

També hi ha el pas de bullir les làmines de canelons amb sal, que també us el podeu estalviar comprant d'aquestes que només cal posar en remull durant 20 minuts, això ja ho deixo a les vostres mans.

Quan tenim els espinacs bullits els posem en un bol, on hi afegirem el formatge d'untar i el de cabra. Ho triturarem tot amb la batedora, de manera que queda una massa verdosa.

Posarem els fulls de canelons damunt un drap de cuina net, i els anirem omplint amb aquesta massa de formatge i espinacs.

Quan els tinguem al plat, ho amanirem amb olivada. L'olivada acostuma a ser salada, de manera que les quantitats de sal dels canelons i dels espinacs, ha de ser més aviat poca, per tal que sigui l'olivada qui ens aporti la salabror al plat.



I ja està, un plat, ràpid, fresquet i molt bo!

* L'olivada es pot comprar ja feta, o la podem fer nosaltres mateixos, triturant olives d'Aragó amb oli.

2 comentaris:

  1. Una mezcla deliciosa y muy original, me gustan y te la copio.
    Un beso

    ResponElimina
  2. Increible Montse!! el formatge amb els espinacs queda perfecte!!! ara per ara no trobo a faltar la beixamel...bé, ara la començo a trobar a faltar!! amb aquesta olivada...genial!! recepta apuntada!

    ResponElimina