divendres, 31 d’agost del 2012

EMPEDRAT

Receptes típiques catalanes? moltíssimes. Així que aquesta és una d'elles: empedrat. Llegums, verdura i peix, saníssim i a més ben fresquet per a les calors de l'estiu.

Ingredients (4 persones):

  • 400 gr de bacallà esqueixat desalat
  • 400 gr de fesols 
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 200 gr de tonyina en oli
  • 20 olives negres
  • Oli d'oliva
Elaboració:

El primer que hem de fer és posar en aigua tan els fèsols com el bacallà durant tota una nit. En el cas dels fèsols si l'aigua té molta calç, hi posarem una cullerada de bicarbonat, que ajuda a trencar la calç.

Jo sempre els coc a l'olla exprés, així que hi posarem una mica d'aigua i sal, i courem els fesols uns 8 minuts quan l'olla està al màxim. Passats els 8 minuts apagarem el foc i s'acabaran de coure mentre es van refredant. Els traurem de l'olla i els deixarem refredar.

Tallarem els pebrots verd i vermell i la ceba a daus.

En un bol posarem tots els ingredients: bacallàs esqueixat, fesols, pebrots verd i vermell, ceba, tonyina i olives negres. Hi tirarem un bon raig d'oli i ja ho podrems servir.*

* En el cas de voler-ho servir en forma de tambor, posarem els fesols a la base, el pebrot vermell,una capa de ceba, una capa de pebrot verd, una capa de tonyina i finalment una de bacallà que decorarem amb les olives negres. Per servir-ho es pot amanir amb un bon raig d'oli.

Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Esqueixada, empedrat.....m'encanten aquestes amanides fredes amb bacallà!! veig que ets de les meves, amb olives negres!! ;-)

    ResponElimina
  2. Me parece un plato con una esquisita presentacion y ademas, me imagino que muy, muy rico.
    Me alegro de pasar por aqui y de esta forma, me quedo siguiendo tu cocina.
    Besos

    ResponElimina